Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

De ce sa alegi o Statie Meteo Netatmo WiFi
   03/25/2019 13:42:29     Confort    0 Comentarii
De ce sa alegi o Statie Meteo Netatmo WiFi

Multi utilizatori folosesc o astfel de statie zilnic cand se imbraca, cand isi planuiesc activitatile sau cand, pur si simplu, doresc sa isi ude gradina. Exista multe modele pe piata cu diverse functii si preturi diferite, ceea ce nu ne face deloc alegerea usoara. De la modele de baza care indica temperatura, umiditatea si presiunea atmosferica, la modele sofisticate, wireless, carora li se pot integra diferiti senzori, exista o plaja larga de statii meteo ce valoreaza de la cateva zeci de euro pana la cateva sute.

  • Statia meteo clasica

Functiile unui statii meteo clasice

Statia meteo masoara informatiile meteorologice prin unul sau mai multi senzori plasati in exteriorul locuintei. Unele statii meteo ofera deasemenea prognoze ale starii vremii, colectand date stocate pe servere specializate. In acest caz, informatia colectata este afisata pe ecranul modulului wireless aflat in exteriorul casei.

Senzorii statiei meteo clasice

Senzorii de exterior ai statiei meteo clasice va permite sa colectati date specifice si ultra locale. Senzorii masoara date standard precum: temperatura, umiditatea, presiunea atmosferica.

Modelele mai evoluate de statii meteo clasice pot deasemenea furniza informatii despre:

  • Viteza și directia vantului (daca statia meteo este echipata cu un anemometru)
  • Cantitatea de precipitatii ( daca statia meteo este echipata cu un senzor de ploaie)
  • Indicele de ultraviolete (daca modelul are un senzor UV)
  • Calitatea aerului de la exterior ( gradul de poluare)
  • Caracteristicile aerului din interiorul locuintei: temperatura, calitatea aerului (nivelul de CO2), umiditatea, confortul acustic (daca statia meteo are un modul de interior)

Statia Meteo Netatmo WiFi

Beneficiile unei statii meteo wireless

Statiile meteo wireless, ca si statia meteo Netatmo WiFi, au multe avantaje in comparatie cu modelele clasice.

1. Informatii accesibile oriunde, in timp real

Masuratorile colectate de senzori pot fi vizualizate in orice moment al zilei de oriunde te afli, pe un smartphone, tableta sau PC. Aceasta inseamna ca, chiar si cand nu esti la locatie, poti cu usurinta sa afli la ce temperatura sa te astepti cand te vei intoarce. Cu Statia Meteo Netatmo WiFi poti fi cu ochii pe vremea de la tine de acasa sau pe cea de la casa de vacanta atunci cand esti la serviciu sau in vacanta.

2. Analiza datelor pe termen lung

Odata ce statia ta meteo este conectata, datele colectate de aceasta raman accesibile si le poti vedea, oricand, istoricul. Poti vedea tendintele tuturor masuratorilor, spre exemplu, lunar sau annual. Poti apoi analiza de ce ai folosit mai mult sistemul de incalzire intr-un an sau poti intelege de ce ai udat mai mult gradina intr-o anumita luna. Poti intelege cum reactioneaza casa ta pe parcursul anotimpurilor . Istoricul datelor este evidentiat prin grafice care pot fi descarcate in fisiere Excel.

3. Alerte in timp real pe smartphone-ul tau

Unul dintre principalele avantaje ale Statiei Meteo Netatmo WiFi este acela ca, este capabila sa creeze alerte personalizate in cazul unor schimbari neobisnuite ale indicilor. Poti, prin urmare, sa fi alertat, daca apre un val neobisnuit de caldura, un vant puternic, o furtuna sau o racire considerabila. Aceste alerte te ajuta sa scapi de surprizele neplacute ale vremii si iti permit sa iei masuri din timp (poti acoperi plantele cele mai fragile sau poti sa anulezi un meci de tenis daca conditiile meteo se deterioreaza). Daca statia ta meteo are un modul de interior, poti deasemenea seta o alerta daca nivelul de CO2 este prea ridicat. Astfel poti sa iti aerisesti casa atunci cand este necesar.

4. Poti impartasi informatiile cu alti utilizatori

Un alt avantaj al statiei meteo Netatmo este faptul ca ai posibilitatea sa impartasesti informatiile cu altii. Spre exemplu, poti folosi statia meteo impreuna cu partenerul, cu copilul, cu dadaca, cu gradinarul, etc. Ei pot astfel sa urmareasca masuratorile statiei meteo in aplicatie, in timp real. Statia Meteo Netatmo WiFi iti permite deasemenea sa impartasesti datele masurate la exterior pe Weathermap: o harta gratuita ce afiseaza, in timp real, masuratori anonime din peste 170 de tari.

5. Interactiune WiFi cu alte obiecte din casa

O statie meteo WiFi poate poate fi integrata, deasemenea, intr-un sistem de automatizare al casei. Diferitele masuratori ale statiei pot fi folosite astfel la initierea unui set de scenarii: un sistem WiFi de irigatii se va opri in cazul in care ploua; geamul elcctric care se deschide daca creste temperatura sau daca calitatea aerului este slaba; daca bate vantul, se inchid obloanele… O statie meteo WiFi are deci avantaje semnificative in comparatie cu una clasica. Nu este doar un moft sau doar pentru fani meteo, ci pentru acele persoane preocupate cu intelegerea mediului inconjurator, care au grija de casa si gradina lor sau care pur si simplu nu mai vor sa fie surprinsi neplacut de vremea de afara.

Statia Meteo wireless de la Netatmo iti permite sa profiti de toate aceste avantaje. Tehnologia ei practica si aspectul placut permite integrarea modulelor sale interioare sau exterioare in orice casa. Doar cu o conexiune simpla la Wi-Fi si o aplicatie gratuita, aceasa statie meteo a fost conceputa special pentru a fi instalata si folosita cat mai usor.

Share This Post :

Comentarii

Log in or register to post comments